El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, visita Wattia Innova i LC Paper

Joan Canadell és el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, una corporació que defensa els interessos d’empreses i comerciants, i és el copropietari de Petrolis Independents, una marca que treballa amb combustibles fòssils. Tot i això, com a president de la Cambra Canadell afirma que les empreses catalanes han d’avançar cap a la sobirania energètica amb criteris sostenibles; per aquest motiu, ha volgut conèixer l’experiència de Wattia Innova amb el seu Espai Zero, amb una visita al centre garrotxí.

Joan Canadell, President Cambra Comerç Barcelona: Com a Cambra volem que Catalunya sigui sobirana energèticament, i això és un exemple del que podem fer com a país. Durant aquests propers anys volem impulsar al màxim la sostenibilitat energètica i com podem canviar el model que tenim basat en combustibles fòssils. Hem d’anar poc a poc transformant-lo cap a un model basat en les renovables.

Durant la visita, Canadell va poder constatar el funcionament de les bateries solars Sonnen, que emmagatzemen la pròpia energia generada, i de la qual en funcionen 150.000 a tot el món, dues-centes d’elles a Catalunya. Es tracta d’un exemple de com es pot empoderar al ciutadà, que pot crear pols d’energia interconnectant-se amb altres veïns. Després de Wattia, Canadell també va visitar la factoria LC Paper, que fa paper tissú sense generar diòxid de carboni.

x