L’equip de govern d’Olot redefineix els pressupostos amb l’educació, les persones i el suport a les entitats com a línies vermelles

20 dies després de rebre prop de 2.500 signatures contra la puja del 14% de l’Impost de Béns Immobles, de pressió popular als plens i de comentaris dels veïns, l’equip de govern es reafirma en la decisió de pujar únicament el 4%.

El primer pressupost es dissenyava des de principis de juliol. L’equip de govern ha demanat asseure’s amb els grups de l’oposició per compartir la seva proposta, que acabarà de perfilar encara durant algunes setmanes. A hores d’ara, no es troba en disposició d’assegurar que els barris tornaran a comptar amb un milió 900 mil euros d’aportació. L’alcalde assegura que s’haurà de prioritzar entre els centenars de partides de què es composen els pressupostos.

Per a l’alcalde, sí que hi ha dues línies vermelles, com són els serveis a les persones i el suport a les entitats.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Del percentatge de l’IBI que deixem d’ampliar, una part li tocarà als barris, una altra part li tocarà a l’àrea de cultura… El que sí que ens hem de fixar són les nostres línies vermelles, aquelles coses que ens sembla que no són prescindibles, que la ciutat necessita. L’activitat que genera el món associatiu a la nostra ciutat, tant en l’àmbit de l’esport, social, veïnal, cultural… és extraordinari i és una cosa a la qual no podem renunciar i que hem de fer el possible per preservar. El que no reduirem, per posar un altre exemple, són les hores d’atenció en una escola bressol.

En referència a la taxa d’escombraries, que també han reduït finalment del 14,7 al 4,7%, Berga es referema en l’afirmació que potser hauran de retardar un any la inversió en els contenidors del nou model de recollida de residus. El que sí es portarà a aprovació al ple de dijous són els convenis i el reglament que organitza la mecànica del porograma Holadomus d’ajuda a la rehabilitació d’habitatges, amb l’objectiu principal de fer-los més sostenibles. L’oficina, que es troba a la planta baixa de l’Ajuntament, espera ajudar a tramitar 400 actuacions en els propers dos anys. De moment, en les poques setmanes que porta oberta ja ha rebut una cinquantena de sol·licituds.

Deixa un comentari