RCR Arquitectes fa una donació al centre Pompidou de París mentre pren forma el seu primer edifici a la ciutat

Una desena de maquetes i més de seixanta esbossos  dels inicis del despatx RCR Arquitectes d’Olot, Premi Pritzker d’Arquitectura 2017, s’han integrat recentment a l’Arxiu del Centre Pompidou de París, un dels espais culturals i artístics més importants del món juntament amb el Museu d’Art Modern de Nova York, el MOMA.

Ramon Vilalta, RCR Arquitectes:  Bàsicament la donació es basa en projectes bastant inicials, els primers que havíem fet com el Teatre de la Lira, una biblioteca de Barcelona… material original i moltes coses fetes casi amb les nostres mans.

 Fa uns dies, els arquitectes van viatjar a París per pronunciar una conferència en aquest espai. Juntament amb la donació, és un primer pas per a la gran l’exposició sobre la seva obra que s’està preparant.

Ramon Vilalta, RCR Arquitectes:  A l’abril hi haurà primera una exposició en una sala del Pompidou d’aquesta donació. Tot això és un camí per veure si es fa possible que el 2023 hi hagués una gran exposició sobre el conjunt de la nostra obra.

Paral·lelament, Carme Pigem, Rafel Aranda, Ramon Vilalta i el seu equip estan treballant en un ambiciós projecte cultural a l’Îlle de Seguin del a ciutat francesa, a la riba del Sena. Les obres ja estan en marxa i podrien estar enllestides el 2022.

Ramon Vilalta, RCR Arquitectes:  És un projecte en un lloc molt singular, que va néixer amb la Renault. La fàbrica va ocupar durant molts anys aquest lloc i a l’anar-se’n es va parlar molt de què havia d’esdevenir aquesta illa. S’ha optat per crear un focus cultural que representarà una nova centralitat dins de París i que aglutina molts temes vinculats a la cultura i l’art.

Aquest encàrrec representa el salt a París dels olotins després d’una llarga trajectòria arquitectònica a França. Una relació que s’enfortirà el 20 de febrer de l’any vinent, amb l’acte que els convertirà en membres estrangers de l’Acadèmia Francesa d’Arquitectura.