Castellfollit de la Roca inicia els tràmits per obrir un nou carrer d’accés al nucli antic per solucionar els problemes existents amb l’únic punt d’entrada

L’incendi d’un pis al nucli antic de Castellfollit fa més de dos anys va posar en evidència els problemes d’accés a aquesta part del municipi: tres de les vuit dotacions dels bombers destinades a l’extinció no hi van poder treballar per les dimensions reduïdes de l’únic carrer d’entrada al barri vell. Això també comporta complicacions a l’hora de rehabilitar els habitatges del carrer Nou, perquè qualsevol obra pot afectar els desplaçaments dels prop de dos-cents veïns que viuen a la zona. L’Ajuntament fa temps que té com a prioritat trobar-hi una solució, i aquesta setmana ha aprovat l’inici dels tràmits per obrir un nou carrer d’accés al nucli antic. Aquest dimarts ha aprovat en els pressupostos una partida d’inversió per modificar el planejament urbanístic i adquirir l’immoble que havia acollit el Museu de l’Embotit, ara en desús, amb l’objectiu d’enderrocar-lo. La inversió es faria de forma fraccionada.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: “És un immoble que l’Ajuntament de Castellfollit no pot comprar tot de cop. Per aquest motiu estem en contacte amb la propietat, per poder fer-ho durant uns quants anys amb finançament. Em donaria per satisfet si abans de quatre anys pugui ser propietat nostre i ho hàgim pogut enderrocar.”

De moment, la inversió destinada al pressupost del 2020 és de més de 26.000 euros, i s’espera que l’actuació pugui resoldre els problemes de circulació i emergència que viu el barri vell de Castellfollit.

x