El projecte de sensibilització viària ‘Canvi de Marxa’ consciencia als joves d’Olot sobre els accidents de trànsit

Dimarts al matí, gairebé 300 alumnes van assistir al projecte ‘Canvi de Marxa’ un projecte per conscienciar als joves sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit.

Sota el nom ‘Canvi de Marxa’, es va dur a terme una activitat educativa impulsada per la fundació Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Municipal d’Olot.

L’activitat te com a objectiu conscienciar a joves d’entre 14 i 18 anys sobre els factors de risc com l’alcohol o les drogues, les presses, la fatiga o les distraccions.

El projecte en sí, consisteix en la representació fictícia de dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit sortint de festa. Durant el relat hi han intervingut vídeos informatius i dels testimonis reals d’un policia, un bomber i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques.

També s’han recollit els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i del familiar d’una víctima, mostrant també les conseqüències que te un accident de trànsit ja no només per la persona que pateix l’accident sinó també per les persones més pròximes.

Joan Badenes, president Fundació Mutual de Conductors: La nostra idea es que aquesta joventut sàpiga que en un accident ells prenen mal. Però no és el pitjor. Han de pensar que tenen mares i pares i a ells els hi destrossen la vida. Fent-ho d’aquesta manera ells mateixos veuran que la vida pot ser molt llarga, però la poden fer molt curta si no fan les coses com han de fer-les.

El projecte fa gairebé una dècada que recórrer diverses ciutats d’arreu del territori. A Olot hi han assistit gairebé 300 alumnes de diversos instituts de la ciutat.

Deixa un comentari