El Projecte Trampolí fomenta la inclusió en els esports de la comarca

Per tal de fomentar l’esport inclusiu a la comarca es va posar en marxa el Projecte Trampolí. El primer dels clubs en participar-hi aquest any ha estat el Garrotxa Rugbi, que ha acollit a nens i joves de la Garrotxa que no poden pagar les quotes d’inscripció.

Des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Institut Municipal d’Esports i Lleure es fomenta el Projecte Trampolí entre els esports de la comarca per tal d’afavorir la inclusió d’infants que no poden permetre’s pagar una quota d’inscripció. Aquest any els primers encarregats en donar forma al projecte han estat els membres del Garrotxa Rugbi Club a través dels esplais Garbuix i Larai, on una quarantena de nens i nenes de primària i una trentena de secundària tenen la possibilitat de conèixer les diverses modalitats esportives.

Ferran Ortiz, president Garrotxa Rugby Club: Fem sessions de rugbi amb nois de primària d’entre sis i dotze anys que no realitzen altres activitats extraescolars. L’objectiu és que tinguin accés al nostre esport i si els hi agrada els ajudarem a aconseguir beques perquè puguin practicar-lo.

Gràcies a aquest projecte els nens i nenes poden provar qualsevol esport, i a la vegada els clubs esportius tenen la possibilitat de donar-se a conèixer i engrescar als més petits a formar-ne part.

Marc Busquets, tècnic de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot: És un projecte trampolí, el que volem és que aquests nens i nenes acabin saltant des d’aquesta activitat que fan als esplais Larai i Garbuix i que finalment passin a formar part de les entitats esportives de la ciutat.

Aquest any seran sis els esports que formaran part del Projecte Trampolí i el rugbi ha estat el primer. Seran un total de sis sessions per esport, una per setmana, que es duran a terme al Pavelló Municipal, tret de l’última sessió, que tindrà lloc a les instal·lacions del club esportiu en qüestió i on les famílies també hi poden assistir.