La Garrotxa recull les millors xifres d’ocupació des de 2003

Un total de 12.511 persones estan inscrites a la Seguretat Social a Olot en xifres recollides durant el passat mes d’octubre, dades rècord en persones ocupades des de l’any 2008, quan s’havia comptabilitzat l’anterior dada màxima. El consistori es mostra optimista, tot i que assegura que encara queda molta feina per fer per tal de reduir l’atur a la comarca.

Estanis Vayreda, regidor Promoció de la Ciutat Aj. Olot: Aquestes xifres són el rècord absolut de persones inscrites des de l’any 2003, de fet les dades són des de l’any 2003, no n’hi ha més enllà però sí que són les dades amb més inscrits dels darrers 17 anys tant a Olot com a la Garrotxa.

Des de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG s’han gestionat 315 ofertes durant aquest any 2019, s’han enviat 2.585 candidatures i d’aquestes s’han comptabilitzat 362 insercions, 24 més que l’any anterior. Segons les dades de l’Anuari Comarcal la indústria i els serveis són els sectors on s’ha creat més ocupació en els darrers sis anys al tractar-se de la sisena comarca més industrialitzada de Catalunya, xifres que també es reflecteixen en el PIB comarcal.

Per tal de seguir treballant per incrementar les xifres el proper 26 de novembre tindrà lloc la sisena edició de l’Speed Dating per potenciar la inserció laboral als supermercats. Els interessats podran presentar la seva candidatura fins el proper 22 de novembre al web de DinàmiG.

Gemma Pujolar, regidora d’ocupació: Els candidats tenen dos minuts per presentar la seva candidatura als responsables de recursos humans dels diferents supermercats.

La iniciativa sorgeix amb una doble intenció; per una banda donar resposta a la falta de personal, i l’altra de generar oportunitats a persones que es troben en la recerca de feina. A la Garrotxa el comerç dona feina al 17% del treballadors de la comarca, un total de 4.161 persones. És un dels àmbits que més ha incrementat en número de treballadors i establiments els darrers anys.

x