Besalú inicia la fase de votacions dels pressupostos participatius

Des d’aquesta setmana i fins el 8 de desembre Besalú inicia la fase final de la 2a edició dels Pressupostos Participatius, la fase de votació. En total són 13 les propostes que han arribat fins aquesta fase. Des de mesures relacionades amb la seguretat (bandes reductores de velocitat o passos de vianants), aparca bicicletes o fer pagar als aparcaments. En total tenen 50.000 euros.

Fina Surina, primera tinent d’alcalde Besalú: N’hi  ha algunes que són molt ambicioses i grans, que vol dir que acaben sortint coma a primera opció, només es realitzarà un projecte, però en canvi n’hi ha que són molt petites i de molt interès, que poden fer que puguin passar enlloc d’una, dues o tres.

La millora del parc infantil a la zona del pavelló o posar controls i fer pagar als aparcament 1 i 3 del municipis són propostes que pugen als 50.000 euros. Aquesta última, segons l’equip de govern, molt demanda pel poble i una de les seves intensions.

Fina Surina, primera tinent d’alcalde Besalú: Una és el pàrquing 1 i l’altre és el pàrquing 3. I és una acció molt compartida entre la ciutadania que cal posar aquesta mesura de control, ordre, augmentar seguretat , i que implica una recaptació i ingressos, que podrien servir per revertir amb aquelles accions que tenen a veure amb promoció, difusió, turisme i patrimoni.

Segons Fina Surina l’equip de govern no hauria posat ja en marxa aquesta proposta pel fet que els terrenys no són de titularitat municipal i perquè cal consensuar-ho.

Fina Surina, primera tinent d’alcalde Besalú: I el que no hem fet fins ara i no farem serà tirar endavant un tipus de proposta com aquesta sense la complicitat de tot el sector: comercial i empresarial. Ha de ser una qüestió que s’ha de debatre, consensuar, i que sobretot acaba afectant i repercutint a tothom qui viu i treballa a Besalú. Per tant, no hem volgut anar ràpid i no anirem ràpid.

Les votacions es poden fer a través del portal web participa.besalu.cat o bé a l’ajuntament, l’Institut Escola Salvador Vilarrasa o el supermercat La Masia de Can Camps. Poden votar-hi aquells empadronats de més de 16 anys de Besalú, fins a 3 propostes.

x