La fotografia d’un garrotxí, al calendari del Wildlife Photographer of the Year

Són paraules de Pere Soler, fotògraf de Castellfollit de la Roca. Soler és l’autor d’una de les fotografies que apareixen al calendari del 2020 de Wild Life Photografer of the Year, que edita el Museu d’Història Natural de Londres. Recentment l’edició dels Estats Units de la revista National Geographic ha publicat una de les seves imatges.

Aquesta imatge de la badia de Cadis figura a la pàgina del mes d’agost i la portada del calendari de taula de 2020 del Wild Life Photographer of the year, el concurs fotogràfic que convoca el Museu d’Història Natural de Londres. L’autor és el castellfollitenc Pere Soler, fotògraf freelance de natura i viatges.

Pere Soler, fotògraf: Aquesta fotografia va ser la guanyadora l’any 2015 a la categoria aèria d’aquest concurs que per tots nosaltres, els fotògrafs de natura és el més prestigiós del món. Va ser una fotografia de la badia de cadis des d’una avioneta.

Meravellat pels paisatges més imprevisibles, Soler ha viatjat per tot el món gràcies a la fotografia i les seves fotos han aparegut a les pàgines de les revistes més reputades. És el cas de la National Geographic USA, que darrerament ha seleccionat aquesta imatge, que va fer sobrevolant el desert de Namíbia.

Pere Soler, fotògraf: És una foto que no sé perquè feia molts anys que la tenia al cap. Després em vaig emportar una mica la decepció perquè anava passant desapercebuda fins que la directora del National Geographic es va posar en contacte amb mi i me la va demanar.

El garrotxí exposa fins el 5 de gener al Museu Darder de Banyoles,  amb una col·lecció d’imatges aèries de les comarques gironines. Tot i així Soler ja torna a ser lluny de casa, a Noruega, per captar els colors de l’aurora boreal.