S’instal·la una superfície de cautxú i gespa artificial a la Plaça del Mig per tal de prevenir les relliscades

Quan comença l’hivern a la capital garrotxina, s’activa el protocol de gelades que consisteix en repartir sal en diversos carrers problemàtics de la ciutat com el carrer Teuleria, una zona concreta del Firalet o la Plaça del Mig.

En aquesta plaça concretament, l’afegit és conté una zona de forta pendent i la sal, en aquest cas, no és suficient.

L’any passat el consistori va instal·lar una moqueta tèxtil com a solució d’urgència. Aquest any s’ha tornat a instal·lat una solució provisional mentre no es troba la definitiva.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: L’any passat ja vam haver de posar una moqueta tèxtil perquè la prioritat és que la gent no rellisqui ni caigui. Aquest any ficarem una superfície de cautxú  i gespa artificial, serà força més bonic que només una superfície tèxtil mentre es troba una solució definitiva si és possible trobar-la perquè acabar amb el gel en llocs on es condensa és molt difícil en aquesta ciutat.

El batlle assegura que estan buscant solucions per aquesta problemàtica. Solucions que van des de tornar a canviar de paviment, reduir la condensació o avocar substàncies àcides per augmentar la porositat. El consistori hi segueix treballant però de moment encara no s’ha trobat una solució viable.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: El que volem es que quan apliquem alguna mesura funcioni. N’hi ha que són molt econòmiques, per exemple la de reduir amb una substància que rellisqui menys. El complicat és que el que rellisca no és el terra sinó el gel que es crea a sobre. És una zona on es condensa aigua i on triga molt a tocar-hi el sol. De vegades encara que aconsegueixis crear una superfície rugosa si la capa de gel es continua instal·lant a sobre patinarà igualment, sobretot amb la pendent.

En aquests moments i mentre s’estigui instal·lant el cautxú, la plaça estarà tancada i només s’hi podrà accedir pels extrems. S’espera que la gespa artificial quedi instal·lada de cares a dilluns o dimarts de la setmana vinent.