El ple d’Olot aprova l’expropiació d’un terreny per a poder construir l’Espai Cràter

L’Espai Cràter segueix ocupant bona part dels darrers plens, abans no s’encari l’inici de la seva construcció el primer trimestre de l’any vinent. Així, en l’última sessió es va aprovar l’expropiació d’un terreny necessari per completar el centre, i que se suma a l’espai reservat per a la seva construcció. L’adquisició té un cost de gairebé 66.000 euros, i va tenir el suport de l’equip de govern de Junts per Catalunya i el PSC.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Fer-lo és contribuir que la ciutat vagi més bé, que sigui atractiu, que sigui un centre pedagògic sobre el vulcanisme i que hi puguin néixer projectes de formació i divulgació.

Tot i la seva oposició, Esquerra espera que el projecte funcioni pel bé de la ciutat.

Josep Quintana, portaveu ERC: La prioritat és que sigui un bon projecte. Desitjarem que nosaltres ens equivoquem i no s’equivoquin vostès, però a nosaltres l’Espai Cràter ens genera dubtes.

La CUP també s’hi va oposar, i va demanar perquè no es feia una consulta sobre aquesta inversió, un debat que va interessar a Esquerra però que els socialistes van rebutjar.

Lluís Riera, portaveu CUP:  Si s’ha consultat per la variant, o pel Firal, perquè no es consulta sobre l’Espai Cràter?

Josep Guix, portaveu PSC: Hi havia partits que portaven al seu programa fer l’Espai Cràter, i les votacions són costoses i per tant no cal consultar sobre aquest tema: la democràcia és que votem cada quatre anys.

L’altre punt destacat del ple va ser l’aprovació inicial del reglament de funcionament intern del programa HolaDomus, on Esquerra i la CUP s’hi van abstenir. La sessió també va aprovar per unanimitat una moció presentada per la CUP, que demana establir zones d’aparcament limitat prop de les farmàcies, un projecte que ja s’està realitzant segons l’equip de govern.

x