Olot acull la 3a jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines

Aquest divendres al matí s’ha celebrat a Olot la 3a jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines, una jornada sota el nom ‘Ciutats i joves’ que ofereix un espai de reflexió a persones relacionades amb temes de joventut i educació en l’àmbit local.

Amb una petita sessió de ioga i relaxació. Així ha començat la 3a jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines a Olot, una jornada on hi ha assistit més d’un centenar de tècniques, dinamitzadores, professionals, estudiants o relacionades amb l’àmbit de l’educació i la joventut.

Josep Maria Reixach, Institut Municipal d’Educació d’Olot: En principi és una jornada pensada per a gent que treballa amb el jovent i per al jovent. Hi ha una xerrada, una taula rodona, també hi ha una estona on la gent pugui fer relacions que és com un petit esmorzar.

Els objectius de la xarxa de ciutats educadores, van des d’intercanviar experiències fins a compartir polítiques municipals que impulsin l’educació en el seu sentit més ampli entenent l’educació com un procés integral que ha d’implicar a tota la ciutadania en qualsevol lloc i en qualsevol moment del seu cicle vital, entre d’altres.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Entendre que l’educació no es produeix només a l’escola i a la família sinó que també és la ciutat que a través dels seus racons, espais i serveis te la capacitat d’educar si t’ho proposes des del món de l’esport, la cultura, d’urbanisme, des de qualsevol de les actuacions que fem.

Durant aquest any 2019, la ciutat d’Olot ha assumit la secretaria de la Xarxa i passarà el testimoni a Palafrugell, que assumirà la tasca l’any vinent.

Olot i la Vall d’en Bas són els dos municipis garrotxins que formen part de la xarxa.