La Vall d’en Bas presenta el projecte ‘Som Vall Bas’

La Vall d’en Bas no vol perdre les seves arrels i, per aquest motiu, va encarregar a l’Smithsonian, una prestigiosa institució dels Estats Units, que determini el mapa del patrimoni intangible i que elabori un projecte per tal de fer-lo sostenible en el futur. Una trentena de persones han assistit al Local Social dels Hostalets d’en Bas diumenge a la tarda per escoltar la presentació de l’última fase del projecte ‘Som Vall Bas’.

Txell Martín, responsable projecte Som Vall Bas: “El programa Som Vall Bas intenta, d’alguna manera, inventeriar el patrimoni natural de la Vall i veure com el podem fer sostenible”.

Des del juny, una trentena d’estudiants d’universitats catalanes han estat duent a terme entrevistes i converses amb els veïns en el marc d’un projecte que busca recollir els elements intangibles de La Vall d’en Bas com tradicions, llegendes o festivitats.

Mònica Oliva, estudiant: “Som uns estudiants del grau d’antropologia de la UAB i del màster de patrimoni de la UDG, i estem aquí a la Vall d’en Bas realitzant un projecte de patrimoni”.

 

Marta Rossell, estudiant: “Hem estat aquest estiu vuit setmanes fent entrevistes al màxim gent possible de la Vall d’en Bas, amb una feina de gestió, trucades i informació prèvia molt important. Hem arribat a tantes cases com hem pogut, a tanta gent com hem pogut. Tenim ara mateix 800 hores de converses gravades. Això és una feina molt important”.

L’Ajuntament de La Vall d’en Bas també ha col·laborat en el projecte. L’alcalde del municipi, Lluís Amat, ha destacat que projectes com aquests donen sentit a la política.

Lluís Amat, alcalde La Vall d’en Bas: “Avui el que fem no és només retornar allò que ens han explicat des de l’emotivitat, sinó també començar a encaminar quines accions hem d’emprendre per posar en valor allò que la gent ens ha comentat. Per tant, avui és el final d’una fase, però que ens obliga a iniciar-ne una altra amb molta il·lusió i posar a l’abast de la gent allò que la gent vol. Aquest és el sentit de fer política”.

x