El llibre ‘Solfes, pianos i cornamuses’ recull el segle d’història de l’Escola Municipal de Música d’Olot

Divendres al vespre la Sala d’Actes de l’Escola Municipal de Música d’Olot va acollir desenes de persones en un acte molt especial. Es va omplir d’antics alumnes, professors i gent vinculada, d’una manera o una altra, a l’escola. I no era per menys ja que es feia la presentació del llibre que recull, des de principis del segle XX fins als nostres dies, la història del centre.

Xavier Pallàs, director Escola de Música d’Olot: Quan vam decidir tots els actes del centenari volíem que hi hagúes una part més popular de concerts, tornar a retrobar-nos i que també hi hagués alguna cosa que expliqués la història d’aquesta escola, perquè era molt desconeguda.

Sota el títol ‘Solfa, piano i cornamuses’, s’ha fet un recull de tot un segle de la història de la institució i sobretot de les persones, tant alumnes com professors, que hi ha passat. Des de 1918 fins ara l’Escola ha travessat vicissituds polítiques, canvis metodològics i reformulacions administratives, però ha estat art i part indefugible en la vida musical i en el patrimoni cultural de la ciutat.

Laura Pallàs, autora: Aquesta era la nostra intenció, que no fos un llibre per especialistes, ni tan sols per amants de la música, sinó una mica per tots aquells que estimen la ciutat.

Escrit per Josep Pujol, Laura Pallàs, Joan Gay i Anna Costal, és el resultat de la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes 2018.

x