El Gran Recapte d’Aliments celebra la jornada central de la campanya

La jornada principal del Gran Recapte d’Aliments es va celebrar dissabte. Aquesta es tracta d’una gran campanya de recollida d’aliments i productes bàsics per a les persones que es troben en situació de precarietat econòmica i social. Un any més, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa i Creu Roja, així com els ajuntaments de la comarca i diverses entitats del territori organitzen l’esdeveniment.

Santi Mont, responsable Relacions Externes Mercadona a la província de Girona: “Estem molt contents de participar un any més en el Gran Recapte d’Aliments. Agrair sobretot la solidaritat que s’està demostrant dels nostres clients, que veiem que estan col·laborant un any més portant aliments de primera necessitat per a les persones que més ho necessiten”.

Aquesta iniciativa solidària destina tot el material recollit al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa, gestionat pel CASG i Càritas. Una peça clau perquè la campanya funcioni i sigui un èxit són els voluntaris que hi participen any rere any. Les principals tasques a realitzar són la recol·lecció d’aliments als comerços i la posterior classificació al Centre Distribuïdor d’Aliments (CDA).

Mònica Raval, voluntària: “La nostra funció és rebre la clientela que ve, els expliquem en què consisteix aquest projecte, els aliments que són més necessaris, els donem una bossa i una llista i totalment és voluntari de comprar aquells aliments que creguin necessaris”.

En aquest cas, l’organització demana sobretot sabó, detergent, bolquers o productes d’higiene femenina, o aliments com sardina en conserva, cacau, oli d’oliva i gira-sol, cafè o cereals. Els diversos participants van estar d’acord amb la necessitat social de col·laborar amb la causa, de manera unànime.

Manuel Cruz, participant: “Tienes que participar con ello, porque es necesario participar con ello. Si no, ¿qué haremos?, nos moriremos de hambre. No puede ser. Hay que participar con lo que se pueda. Cada uno con lo que pueda”.

 

Josep Matilló, participant: “Fem una mica d’obsequi, perquè tampoc podem molt”.

 

Mercè Congost, participant: “És molt necessari, perquè hi ha gent que no pot menjar i és molt greu tenir gana”.

Un 5% de la població de la comarca és pobre de forma crònica i existeix una bossa d’un 10% de persones que corre el risc de caure de nou en la pobresa extrema. L’any passat es van recollir 13.200 unitats de productes. Enguany, s’espera superar aquesta xifra.