La Fira Orígens es referma com a referent al sector amb 8.000 visitants i 48.000 tiquets de tast venuts

La 8a edició de la Fira Orígens ha gaudit del mateix nombre de visitants de les darreres edicions, 8.000, entre els quals, un 60% ha procedit d’Osona i de la resta de la demarcació de Barcelona, que en la seva gran majoria, un 90% ha mostrat la voluntat de tornar a visitar la fira. Quant a la venda de tiquets, s’ha superat lleugerament la dada de l’any passat, amb 48.000 de venuts. La despesa mitjana per persona ha rondat els 36 euros.

Dels productors participants, un terç hi era present per primera vegada. Han destacat les vendes i els contactes comercials realitzats durant l’esdeveniment. Alguns dels 90 productors presents aquest any a la fira havien exhaurit el producte abans de finalitzar la darrera jornada. Una altra dada de la fira ha estat l’ocupació turística generada a la ciutat, que ha estat del 100%.

Olot Televisió va seguir en directe la Fira i va donar mostra dels productes d’arreu del territori, com els d’Occitània, convidats a la fira, així com l’activitat a les diferents aules d’activitat.

La presència del producte ecològic ha estat representat en un 10% més que l’any passat entre els productors convidats. La crema de cacau de Bombons Blasi ha estat elegida millor producte de la fira, i la garrotxina La Fogaina s’ha endut el premi al millor estant, i a la millor coca dolça del concurs de coques de forner.