Iceta demana voluntat d’entesa per al diàleg i explica la flexibilització de la immersió lingüística amb l’exemple d’un suposat cas d’olotins

En una entrevista aquest cap de setmana, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha acusat l’independentisme d’instrumentalitzar el català i ha argumentat la idea de flexibilitzar el sistema d’immersió lingüística que es troba al document marc que regirà el proper congrés del partit, dient que cal reforçar el català allà on cal i el castellà en d’altres territoris. En aquest sentit, ha posat com a exemple un cas que li van explicar sobre uns nens d’Olot incapaços de fer una presentació en castellà en una trobada internacional. A Maià de Montcal, en l’homenatge al polític Ernest Lluch, Iceta ha posat d’exemple valors que, diu, es troben intrínsecs en la figura de Lluch, com els de mirada llarga i de diàleg, per demanar als partits independentistes voluntat d’entesa en el diàleg que demanen a Pedro Sánchez davant la proposta de govern amb Unidas Podemos.

Miquel Iceta, primer secretari del PSC: “Jo crec que si [Lluch] ens veiés i ens ho pogués dir ens renyaria, perquè el diàleg és sobretot una voluntat, una voluntat d’entesa. No pot estar condicionat mai amb un entorn. És absurd. Perquè el problema realment mereix un compromís”.

Eulàlia Lluch, filla d’Ernest Lluch: “Com que l’Ernest Lluch està molt vinculat amb la paraula diàleg, crec que el millor homenatge que li podem fer és seure, taules de partits, meses de partits, partit amb partit, però tots empatitzar i buscar solucions per un problema que ara tenim aquí i que podria ser més gros. Segur que el millor homenatge que li podem fer al pare és intentar-ho com a mínim”.

Una vuitantena de persones van aplegar-se a l’església de Sant Vicenç en el 19è homenatge al polític Ernest Lluch, assassinat a mans d’ETA. L’acte va comptar amb la presència del primer secretari del PSC a les comarques de Girona, Marc Lamuà, l’exprimer secretari del PSC Pere Navarro, el primer secretari del partit a la Garrotxa, Albert Bramon, i el vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, Josep Maria Carreras.

Marc Lamuà, primer secretari del PSC Comarques Gironines: “Milers de persones van demanar solucions el dia que va ser assassinat. Avui els socialistes ens toca reivindicar Lluch i reivindicar-lo és governar i facilitar una sortida democràtica d’acord a les regles i lleis que ens protegeixen a la llibertat, que retorni Catalunya i Espanya a la moderació i a la bona convivència”.

L’acte va finalitzar amb la tradicional ofrena floral a la tomba del polític i economista català.

x