La commemoració del dia contra la violència envers les dones va començar amb l’acte d’ALBA i acabarà amb una marxa silenciosa

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació del a Violència envers les Dones, les escales de l’església de Sant Esteve d’Olot va tornar a ser un espai de reivindicació feminista aquest dissabte. S’hi va celebrar el primer dels actes previstos a la comarca per commemorar el 25N, organitzat per l’associació de dones Alba de la Garrotxa. Van assistir-hi l’alcalde de la ciutat acompanyat de diversos regidors, així com la coordinadora territorial de l’Institut Català de la Dona, Fina Surina.

Després de la lectura del manifest i un minut de silenci, es va cloure l’acte amb l’actuació del cor Fructus Temporis. El vespre reivindicatiu va acabar a la sala d’actes de l’Hospici, amb una xerrada a càrrec de la psicòloga Jennifer Escobar sota el títol ‘Trenquem el silenci, desmuntem mites’.

Aquest dilluns, a partir de les 20h, la Coordinadora de la Vaga del 8M organitza una marxa silenciosa no mixta, és a dir, només amb dones, que sortirà de la Plaça del Carme. S’emplaça a les assistents a participar-hi vestides de negre i amb torxes.