Castellfollit de la Roca arriba a un acord amb la Diputació per netejar la cinglera de forma permanent

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: El manteniment de la cinglera mai podrà ser només amb l’aportació econòmica de l’ajuntament.

Són declaracions del batlle de Castellfollit de la Roca referent a la gestió de la cinglera del municipi. Ja està prevista una reunió amb el Departament de Territori i Sostenibilitat el mes de gener del proper any 2020 per determinar les actuacions més urgents i avançar en l’elaboració del Pla Integral de Conservació. Els primers treballs de neteja de la cinglera van finalitzar l’any passat, i ara està prevista una nova actuació de cares a l’any vinent.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: Considerem que ha anat molt bé aquesta neteja, l’any 2020 n’hi haurà una altra. Evidentment no serà tant gran com la de fa dos anys però estarà programada des del 2020 fins els 2023. Cada any hi haurà una neteja a diferents sectors de la cinglera i estem decidint amb els tècnics per on comencem i per on acabem.

La Diputació s’ha compromès a co finançar les neteges que requereix la cinglera fins l’any 2023, de manera que ambdues parts aportaran anualment un import d’entre 20 i 25.000 euros perquè l’Institut Geològic pugui seguir amb els treballs de manteniment.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: Que firméssim un conveni de col·laboració on ells finançaran part d’aquestes neteges anualment, per tant, és una bona notícia. Arribaran recursos de la Diputació per poder finançar aquestes neteges.

L’informe on es detallen els primers treballs de neteja de la cinglera i on s’especifica quines proves pilot d’estabilització es poden dur a terme a la zona per tal de seguir amb el seu manteniment ja està redactat, el que significa un pas endavant cap al Pla de Protecció, que segons el batlle de Castellfollit podria ser una realitat l’any 2025. De moment el municipi podrà seguir amb els treballs de conservació de la cinglera gràcies a l’aportació econòmica de la Diputació.