Dues-centes dones es manifesten pel centre d’Olot en motiu del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones

Aquest dilluns, i en motiu del Dia per l’eliminació de la violència envers les dones, prop de dues-centes persones van sortir al carrer per evidenciar que encara queda un llarg recorregut perquè les agressions masclistes deixin d’existir. Enguany, l’estat espanyol reconeix de forma oficial 52 víctimes per la violència de gènere, però els col·lectius feministes eleven la xifra fins a les 93; els registres oficials només tenen en compte els assassinats a mans de la parella o exparella.

Laura Comas, comissió organitzadora 8M Garrotxa: “La nostra cultura encara travessa una violència estructural molt ‘heavy’, que es pot veure amb les 93 assassinades per violència de gènere a l’estat espanyol. Però tota aquesta violència és molt estructural, i s’ha d’anar canviant per tal de ser més feminista.”

La manifestació d’Olot, organitzada per la Comissió del 8 de març formada per diverses entitats feministes, va creuar la ciutat de nit, amb torxes, i es va plantar als jutjats d’Olot per recordar les tres darreres víctimes de la Garrotxa: Manpreet Kaur, Ana Giménez i Irene López. La comitiva va enlairar tres globus per la seva memòria.