El Festival MOT 2020 explorarà la creació artística a la literatura

Les disciplines artístiques presents en la literatura centraran el proper Festival MOT es celebrarà entre Girona i Olot del 26 de març al 4 d’abril, comissariat per la historiadora de l’art Glòria Bosch. Aquest dilluns s’han donat a conèixer els primers detalls sobre la temàtica d’aquesta edició i alguns dels autors confirmats, perquè els lectors més àvids es vagin preparant per a la cita…

Les paraules evoquen imatges i estableixen connexions amb moltes altres disciplines. Partint d’aquesta premissa, el setè festival literari MOT d’Olot i Girona es fixarà en com s’han abordat els processos creatius i artístics en la literatura.

Judit Badia, Directora MOT Olot: Sobretot es tracta de llibres de ficció i novel·les. Per això que el títol d’aquest Festival MOT és “Crear. Un collage que creix amb les paraules”

La comissària d’enguany és Glòria Bosch Mir, investigadora, historiadora de l’art, que posa el focus en el caràcter interdisciplinari de tot allò que defineix les persones.

Glòria Bosch, Comissària MOT 2020:No és la idea típica del collage com a plasticitat, com hem estudiat sempre. És aquest collage dels diferents fragments de la vida que es van unint i et permeten anar endavant. Pot ser una imatge, pot ser un objecte, qualsevol cosa que passi, una vivència…

El festival començarà a Girona el 26 de març i arribarà a Olot del 2 al 4 d’abril de 2020. Entre els primers autors confirmats en les converses i activitats literàries programades hi ha internacionals com Traci Chevalier, autora de ‘La noia de la perla’, l’argentí Rodrigo Fresán i Heather Rose. En l’àmbit nacional destaquen l’artista i escriptor valencià Manel Baxauli, Alicia Kopf, Jordi Lara, Irene Solà o PereJaume.