La Garrotxa revisa els protocols d’actuació en casos de violència masclista

El Servei d’Atenció i Informació a la Dona del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, el SAID, va atendre aquest 2018 prop de 300 consultes relacionades amb violències sexuals. A més, el fet que en darrer any i mig hi hagi hagut dos feminicidis a la Garrotxa, un a Sant Joan les Fonts l’octubre de 2018 i l’altre a Olot l’abril d’aquest any, ha posat en alerta la comarca, que ha revisat els protocols d’acompanyament a les dones.

Maite Marcó, Coordinadora Relacions Familiars CASG: Precisament estem revisant tot el circuit de protocol. Per exemple, l’àmbit d’educació no estava contemplat. Hem pogut fer converses amb jutjats per poder fer arribar més informació del coneixement que podem tenir dels serveis socials o tots els que intervenen en la situació de la dona perquè quan arribi al jutjat tinguem recollida tota la seva situació personal.

Els diferents agents implicats, des dels serveis socials al Grup d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra han reforçat seva coordinació amb reunions periòdiques per al seguiment de situacions de risc i casos concrets.

Maite Marcó, Coordinadora Relacions Familiars CASG:  Això és una trobada que fem mensual que permet treballar sobre els casos que poden preocupar o on hi ha una situació de risc. Penso que sí que ha posat l’alerta de que hem d’estar molt més coordinats i treballar diàriament amb aquesta situació.

La tasca d’aquest servei del Consorci d’Acció Social fa especial incidència en la prevenció, amb tallers de gènere als centres educatius de la comarca. També s’ha previst una acció formativa oberta a tothom amb la periodista i activista feminista Irantzu Varela el proper 16 de desembre.

x