La Vall d’en Bas presenta un mural feminista fet per tres dones artistes

Aquesta obra d’art urbà creada per dones artistes de la Garrotxa, Nina Bach, Alba Azaola i Pratricia Santos, és un testimoni més del compromís de La Vall d’en Bas per a l’eliminació de la violència masclista. A instàncies del consistori, les tres artistes l’han pintat durant el cap de setmana i aquest dilluns, coincidint amb el 25N, s’ha presentat públicament.

Nina Bach, artista: Per fer el mural vam col·leccionar fotografies antigues de dones que han existit aquí a la Vall i com que vam tenir molta dificultat i també vam fer una mica de collage. Vam posar també al fons el paisatge de la Vall, perquè s’identifiqui la dona de pagès, i el que també creiem que s’identifica molt és aquesta imatge de dona pagesa de la postguerra.

 

Laura Canalias, Tècnica Cultura i Educació Aj. Vall Bas: Consideràvem que era un bon moment per reivindicar la dona rural, que sovint ha estat invisibilitats perquè ha fet més aquestes feines de cura. Volíem donar-li un paper protagonista amb aquest mural en un parc tan central com és el de l’Estació.

El mural feminista d’en Bas va inaugurar-se amb la lectura d’un manifest i una xocolatada popular. A l’estiu, el municipi ja va promoure una campanya contra les violències sexistes a les festes majors sota el títol “No és no”.