El projecte ‘Som Vall Bas’ arriba al final de la primera fase

El projecte Som Vall Bas arriba al final de la primera fase amb el retorn de les entrevistes realitzades durant aquest estiu. Aquest cap de setmana van tenir lloc dues jornades on es van exposar els resultats obtinguts als veïns de la Vall i on se’ls va animar a participar de manera activa per tal de conèixer la seva opinió.

Marta Rossell, estudiant: “Hem estat aquest estiu vuit setmanes fent entrevistes al màxim gent possible de la Vall d’en Bas, amb una feina de gestió, trucades i informació prèvia molt important. Hem arribat a tantes cases com hem pogut, a tanta gent com hem pogut. Tenim ara mateix 800 hores de converses gravades. Això és una feina molt important”.

Per al consistori aquest projecte suposa poder inventariar el patrimoni immaterial de la Vall i posar sobre la taula les inquietuds dels veïns referent a alguns espais del municipi.

Lluís Amat, alcalde La Vall d’en Bas: “Avui el que fem no és només retornar allò que ens han explicat des de l’emotivitat, sinó també començar a encaminar quines accions hem d’emprendre per posar en valor allò que la gent ens ha comentat.

Des del mes de juny una trentena d’estudiants universitaris van recollir els testimonis dels veïns de la Vall, de manera que ara s’han presentat els resultats per recollir els elements intangibles que caracteritzen els diversos pobles; com tradicions, llegendes o festivitats. L’ajuntament es planteja iniciar una segona fase amb un procés participatiu perquè els ciutadans expressin quins canvis o millores són necessaris al municipi.