La història del Cine Club Olot i l’estudi del flux de les aus migratòries són els projectes guanyadors de les Beques Ciutat d’Olot 2019

L’Institut de Cultura dóna suport a la investigació en ciències socials i humanes i a les ciències naturals per mitjà de les Beques Ciutat d’Olot, que es convoquen un cop l’any des de 1988.

La Beca Ernest Lluch que es destina a investigacions en el camp de la història, la geografia, la literatura, l’economia o les ciències socials referides a l’àmbit territorial de la Garrotxa l’ha guanyat Nèlida Ruiz de los Paños pel projecte ‘Història i propòsits del Cine Club Olot’. L’objectiu de l’estudi és la història d’aquesta entitat des dels seus inicis fins a l’actualitat.

Nèlida Ruiz de los Paños, Beca Ernest Lluch: pretén saber tots els passos que ha fet el Cine Club Olot des dels anys 60 fins ara  i sobretot contextualitzar la seva existència per saber també com es definia la societat d’aquell moment i com es defineix la societat actual.

D’altra banda, la Beca Oriol de Bolòs que està destinada a la recerca i divulgació en tots els camps relacionats amb el medi natural, enguany l’ha guanyat Oriol Baena pel projecte ‘La migració d’aus nocturna per l’Alta Garrotxa: una aproximació acústica’ un projecte que vol saber si la Garrotxa és una porta d’entrada d’un important flux migratori d’aus durant la tardor. Es tracta d’un estudi pioner a Catalunya, que instal·larà diversos aparells d’enregistrament de soroll en una muntanya garrotxina per tal de recollir dades dels ocells durant les nits migratòries.

Robert Manzano:  Moltes espècies mentre volen reclamen, emeten un so que entre altres coses el que permet és mantenir la cohesió del grup. Mitjançant la gravació d’aquest cant, nosaltres podrem saber quina espècie ha passat.

Els guanyadors rebran 4.500 euros per a realitzar i desenvolupar els seus estudis.

 

x