La Plaça Mercat d’Olot compleix cinc anys

Un 28 de novembre, avui fa exactament 5 anys, s’estrenava la nova Plaça Mercat d’Olot. Actualment està conformada per 21 placers. Què els ha permès les noves instal·lacions?

Jordi Vilarrasa, president de l’associació de placers Plaça Mercat d’Olot: És un mercat molt net, molt transparent. Els placers poden tenir les parades més grans, es pot treballar millor. Al fer el nou mercat també va suposar un canvi d’horaris, ja que ara està obert tot el dia. Al ampliar els metres de parada també hi ha hagut noves incorporacions de personal.

 

Fermí Corominas, placer Plaça Mercat d’Olot: Nosaltres estem molt contents, jo penso que ha estat un ‘boom’, tenim una plaça molt maca i això fa que la gent vingui més.

Segons explica algun placer, el canvi de plaça ha servit també per canviar algunes dinàmiques de venda.

Fermí Corominas, placer Plaça Mercat d’Olot: El mes que es venia més era el desembre, amb la plaça ara es ven mes durant l’agost. La plaça atrau el turisme.

I quins han de ser els reptes pel futur?

Jordi Vilarrasa, President de l’Associació de Placers Plaça Mercat Olot: Hi ha una sala a dalt que és un espai de cuina per fer cursos i promoure el producte de proximitat. Entre l’any 2020 i el 2021 hem de tenir aquesta sala en condicions perquè es pugui utilitzar.

Aquest dia oficial de celebració, però, serà aquest divendres. Tothom qui vagi a la Plaça Mercat podrà degustar algun producte i prendre una copa de cava.

x