Les obres d’ampliació a l’Escola Joan Maragall de Santa Pau començaran aquest desembre

L’Escola Joan Maragall de Santa Pau sembla que comença veure la llum al final del túnel, per iniciar les obres d’ampliació del centre que porten tant de temps esperant. Després que ara fa gairebé un any l’empresa licitadora declinés a l’últim moment dur a terme l’obra, finalment una altra empresa ha assumit l’actuació que es té previst que s’hi comenci posar fil a l’agulla a partir de la setmana vinent, tot i que la part que portarà més enrenou pel centre es farà coincidint amb les vacances de Nadal.

 Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Si no hi ha res de nou la setmana vinent o l’altra esperem que vingui l’empresa a fer una primera actuació, que és obrir una finestra amb una aula. I l’empresa s’ha compromès que a partir del 23 de desembre faran els treballs més feixucs i carregosos, mentre els nens i nenes facin vacances.

Fa més de 20 anys que no es duu a terme una nova ampliació d’aquest centre educatiu, que amb el pas dels anys ha passat a encabir entre uns 70 i 80 alumnes als 140 i 150 en l’actualitat. L’ampliació es durà a terme entre l’escola i la llar d’infants i una part de l’actual pista, retallant un tros de l’actual pati. De fet la mateixa pista serà traslladada a la zona on actualment hi ha herba. L’actuació la paga el Departament d’Ensenyament.

 Pep Companys, alcalde de Santa Pau: L’ampliació consistirà en fer 3 aules d’educació infantil, una sala de psicomotricitats, uns espais per magatzem i, a més a més, la reforma del pati d’educació infantil i la construcció d’una nova pista poliesportiva. En total entre uns 600-650.000 euros.

Es té previst que les obres durin sis mesos i, per tant, finalitzaran a l’estiu, pel qual s’hi haurà de conviure. L’alcalde ha informat, però, que ja s’ha parlat sobre aquest tema i que es separarà en tot moment la part d’obres i el pati.

 

x