Un conductor d’Olot, denunciat pels Mossos per superar dues vegades la taxa d’alcohol permesa en sis hores de diferència

Els Mossos d’Esquadra van denunciar el passat diumenge a Sils un jove de 18 anys i veí d’Olot per dues infraccions administratives, després de conduir un vehicle amb una taxa d’alcohol superior a la permesa en dos controls on se’l va parar.

Entre un control o l’altre van passar només sis hores de diferència. Els agents van parar primerament el seu vehicle a la carretera GI-555, dins el terme municipal de Sils, al voltant de la una de la matinada. En identificar el conductor, van veure que el jove, feia només quatre dies que havia rebut el justificant provisional de la DGT que l’autoritzava a conduir.

En fer la prova d’alcoholèmia, els agents van veure que donava positiu, amb una taxa final de 0,29 mg/l, per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0,25 mg/l en aire expirat. Un altre noi que l’acompanyava va donar negatiu a les proves i es va fer càrrec del vehicle, que va continuar la marxa.

Al voltant de les 7 del matí del mateix dia, una altra patrulla de trànsit estava fent un control d’alcoholèmia a l’autopista AP-7, al terme municipal de Fornells de la Selva. Els agents van aturar un vehicle i, en identificar el conductor, van veure que era el mateix noi que hores abans havia estat sancionat. Un aquesta ocasió el noi va donar un resultat positiu de 0,49 mg/l en aire expirat, gairebé el doble del màxim permès.

La doble infracció li ha comportat al jove dues denúncies administratives de trànsit, de 500 euros cadascuna, i la pèrdua de 8 punts del permís de conduir.

x