El Conseller d’Educació condiciona futures inversions a la Garrotxa a un acord pels pressupostos del 2020

El Conseller d’Educació Josep Bargalló ha passat avui per la Garrotxa, en el marc de les visites que fa cada divendres a centres educatius del territori. Bargalló, que ha visitat l’Escola Llar d’Olot i ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de la capital garrotxina durant el matí, ha valorat el compromís compartit entre el Departament i la ciutat per a impulsar projectes en les diferents etapes educatives.

Josep Bargalló, Conseller d’Educació: Aquesta és una comarca molt dinàmica, una ciutat molt dinàmica, que fa que haguem de parlar des de les escoles bressol fins a l’Escola de noves oportunitats. Amb l’Ajuntament, grau d’acord i compromís total.

Pep Berga, Alcalde d’Olot :Per situar els temes que actualment ens preocupen com a ciutat i com a comarca estan com afrontarem l’augment de la secundària que vindrà els propers anys, li hem pogut exposar al conseller el projecte de l’Escola de Segones Oportunitats que estem treballant des de fa dos anys i hem posat sobre la taula com ens ho hem de fer plegats per mantenir el sistema de distribució dels alumnes amb necessitats educatives especials.

 El Conseller reconeix les dificultats econòmiques del govern català i condiciona les futures inversions a un acord pels pressupostos del 2020. Entre elles hi ha la línia d’ajuts per a escoles amb valor històric que ell mateix va anunciar fa gairebé un any a Les Planes d’Hostoles.

Josep Bargalló, Conseller d’Educació de la Generalitat: Estem amb un pressupost prorrogat des de 2017 i ens impedeix fer inversions de caràcter extraordinari com era aquesta. Esperem que ben aviat el govern pugui anunciar  un acord de compromís per als pressupostos de 2020.

Bargalló, que aquesta tarda es reuneix amb el Consell d’Alcaldes, també s’ha referit a l’acord amb les Diputacions per a sufragar el dèficit de finançament a les escoles bressol municipals.

Josep Bargalló, Conseller d’Educació: És un compromís que reconeix l’esforç que han anat fent les Diputacions fins al moment, però especialment el que han fet els ajuntaments.

El màxim representant del Departament d’Educació també ha presidit els premis Eva Toldrà d’Il·lustració que s’han entregat aquest migdia a la sala El Torín d’Olot.