Les Planes d’Hostoles reformarà el Cementiri Municipal

L’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles va presentar ahir a la tarda la reforma que es durà a terme al Cementiri Municipal.

Després de la detecció que els xiprers del cementiri es troben en un estat de salut deteriorat i amb el perill de possibles caigudes, que l’eruga del boix ha afectat considerablement els boixos i que els avets, que tenen profundes arrels, han començat a aixecar el terra de pedra, des del consistori van creure oportú fer una reforma integral de la zona enjardinada amb l’objectiu de fer-lo més atractiu.

Marc Puig: El cementiri actual es dels anys 40 i la plaga de l’eruga de boix ha fet que els boixos que hi han s’hagin morts i per tant ha quedat aquesta part del cementiri bastant abandonada i obsoleta i li volíem donar un aire totalment diferent del que hi ha actualment.

L’obra costarà al voltant d’uns 35 mil euros que ja han estat contemplats en els pressupostos de l’any vinent i s’espera que finalitzin les obres al voltant de la diada de Tots Sants de l’any 2020.

Jordi Colomer, paisatgista: La prioritat més important és treure el protagonisme a qualsevol cantonada, fer una cosa equilibrada i si tenim en compte que no és una figura totalment poligonal, sinó que el camí és en diagonal s’havia de trencar la geometria d’alguna manera i s’ha fet amb aquests quadres i se li han donat diferents colors per evitar que sigui gran i avorrit.

Pel que fa a les actuacions, s’eliminaran els xiprers, els avets i els boixos i s’eliminarà també el terra de pedra, substituint-lo per una superfície llisa d’una sola capa. S’incorporarà gespa i es plantaran arbres de floració.

x