L’empresa LC Paper impulsa el parc solar d’autoconsum industrial més gran de Catalunya coincidint amb la cimera del clima

LC Paper, empresa de tradició mediambientalment responsable, porta des dels anys 90 fent avenços en aquest camp. Ha substituït les fonts de calor per gasos reciclats o biomassa, compra electricitat verda certificada i ha assolit nivells de producció amb zero contingut de CO2. Ara, el nou decret de la Generalitat i ha permès desendreçar del calaix un projecte en el qual feia cinc anys que treballava: un parc d’autoconsum fotovoltaic que construirà en 10 hectàrees de terreny localitzades a l’altra banda de l’autovia A-26. Començarà amb tres hectàrees de plaques solars que calcula tenir construïdes d’aquí a un any i que li permetrà a l’empresa autogenerar el 22% de l’electricitat que necessita per produir. Esdevindrà el parc fotovoltaic d’autoconsum industrial més gran de Catalunya.

Joan Vila, director general d’LC Paper: Esperem que ens copiï més gent. El que nosaltres tenim clar és que som un model referent i el que volem és persuadir a més empreses, sobretot a la Garrotxa, perquè facin el mateix. Si tenen a la vora superfícies on puguin instal·lar grans parcs, que ho facin, i si no, que els instal·lin als teulats. Nosaltres impulsem aquest model d’autoconsum elèctric perquè pensem que és la solució per a Catalunya.

La garrotxina ha estat la primera empresa a inscriure a la Generalitat el projecte, tres dies abans de la cimera de les Nacions Unides de Madrid i que la nova comissió de la Unió Europea senti les bases per complir compromisos amb el clima de cares al 2050. LC Paper creu que les empreses s’han d’adaptar als canvis que vindran. Davant els grans parcs fotovoltaics que es poden construir a regions de grans extensions com Extremadura, Castella – La Manxa o Andalusia, els responsables de l’empresa garrotxina creuen que s’ha d’apostar per l’autoconsum.

A LC Paper creuen que Catalunya ha de liderar el canvi cap a nous models de producció i consum més sostenibles, i que l’administració, tant a nivell nacional com local, ha de ser la primera a predicar amb l’exemple.

x