L’equip de govern d’Olot reduirà un 30% la partida de Promoció als pressupostos i deixarà d’organitzar quatre esdeveniments

L’equip de Govern d’Olot ha decidit reduir un 30% l’aportació a l’àrea Promoció de la Ciutat dels pressupostos del 2020, després de rebaixar 10 punts percentuals l’augment de l’Impost de Béns Immobles que pretenia, a causa de la pressió ciutadana. Això significa que l’àrea de Promoció comptarà amb 200.000 euros menys. Amb aquesta reducció, el govern municipal ha decidit que l’any vinent no tornarà a organitzar les fires Orígens i de l’Embotit, l’Olotx2 ni el Festival Veus, quatre esdeveniments que depenen de l’àrea de Promoció.

Estanis Vayreda, primer tinent d’alcalde d’Olot: I serà complicat que els puguem fer tots quatre al 2021. Intentarem veure si podem rescatar algun, però bé, davant la situació econòmica que tenim a l’Ajuntament i davant les prioritats de voler mantenir els serveis socials, l’educació, el suport a les entitats i l’ocupació, no podem assumir-ho tot; haurem de fer tots plegats aquest esforç.

Dins l’àrea de Promoció de la Ciutat, l’equip de govern sí preveu mantenir els projectes i programes ocupacionals que han acompanyat la societat olotina els últims anys.

El primer tinent d’alcalde, Estanis Vayreda, també ha anunciat a OLOT TELEVISIÓ retallades en la partida dels pressupostos destinada a l’àrea de Cultura.

Estanis Vayreda, primer tinent d’alcalde d’Olot: Els grans esdeveniments de cultura es mantenen, però evidentment amb menys pressupost i, per tant, s’hauran d’adaptar o reajustar.

Les partides destinades a serveis socials i educació es mantindran augmentades respecte a aquest any. Respecte als barris de la ciutat, la partida d’1,9 milions anunciada abans de rebaixar l’augment de l’IBI també es veurà reduïda. L’equip de govern espera que s’abaixi lleugerament, amb la voluntat de seguir responent a les necessitats del dia a dia en els espais públics.