Regina Juncà es converteix en la nova guanyadora de la 27a edició del concurs de la Fira de la Ratafia de Besalú

Els carrers de Besalú van reunir el cap de setmana centenars de visitants que no es van voler perdre la 27a edició de la Fira de la Ratafia. Una vintena de licoraires vinguts de diferents punts de Catalunya es van aplegar durant tot el dia a la Plaça Llibertat en aquest esdeveniment, que ha consolidat Besalú com un dels referents del sector ratafiaire català. L’alcalde del municipi, Lluís Guinó, va voler classificar els beneficis de la fira en dos vessants.

Lluís Guinó, alcalde de Besalú: “El vessant més d’elaboració de ratafies, que es manté un interès per continuar-ne elaborant i per l’altra el reclam que suposa això per Besalú durant aquest cap de setmana. No només per Besalú, fins i tot des d’un punt de vista de comarca i de comarques gironines em sembla interessant”.

La guanyadora del concurs d’elaboradors d’enguany va ser Regina Juncà. Com és tradició, també es va poder tastar i es va posar a la venda la ratafia guanyadora de l’edició anterior, elaborada per Carme Gelis.

Regina Juncà, guanyadora: “Aquesta ratafia la vam preparar jo, la meva parella i el meu avi, que ha guanyat diverses vegades aquí a Besalú, i va ser qui ens va ajudar amb tota l’elaboració i preparació de la ratafia. Estic molt contenta, perquè també és un agraïment al meu avi”.

L’acte va estar amenitzat per la música de Puppy Thoughts i també va comptar amb un record pels polítics empresonats i a l’estranger i el Cant dels Segadors.