El barri dels Desemparats d’Olot celebra la cerca del tió solidària

El Nadal és sinònim de festa, reunions familiars, alegria, il·lusió, però sobretot solidaritat, i és per aquest motiu que són diverses les activitats que s’organitzen a la Garrotxa en motiu de la Marató de TV3 i poder destinar els fons recaptats a la causa. Una d’elles és la cerca del tió del barri dels Desemparats d’Olot, on els més menuts surten pels carrers buscant el tió que porta el seu nom, i que per tant hauran d’alimentar fins el dia 24.

Mariàngels Mir, membre de l’Associació Desemparats: Llavors uns tions que s’havien perdut per aquí al barri, els nens juntament amb les seves famílies els han buscat fins que han trobat el tió que tenia apuntat el seu nom, del mateix nen o nena o germans que havien fet l’encàrrec de col·laborar, perquè tot això es fa per la Marató de TV3.

Els objectius de l’entitat són unir-se per treballar per la millora del barri i defensar els interessos dels veïns, a banda de dinamitzar les activitats que s’hi duen a terme com festes, botifarrades, vermuts, sardanes, concerts i la Castanyada, que enguany s’ha celebrat més tard per ajuntar la festivitat amb la cerca del tió.

Mariàngels Mir, membre de l’Associació Desemparats: Hem explicat la història del tió, que és un conte molt bonic, ara hi ha berenar per als nens i ho hem empalmat amb la Castanyada que fem cada any aquí al barri, que l’hem fet una mica fora de temps per poder-ho fer tot plegat. També fem unes rifes, tot per recollir el màxim de diners per col·laborar amb la Marató, que és prou important.

Activitats diverses per tal d’unir-se, passar una bona estona i, sobretot, col·laborar per una bona causa.