El Centre Excursionista Besalú celebra els 30 anys de la via del Castellot amb un Campionat del ‘Mont’ d’escalada amb caixes de Coca-Cola

Els enamorats de l’escalada es van aplegar aquest dissabte a Beuda per viure una jornada especial: la de celebració del 30è aniversari del Castell dels Moros, una zona que inclou un centenar de vies per dur a terme aquesta modalitat esportiva.

Josep Maria Lagares, vicepresident Centre Excursionista Besalú: Aquest any es compleix el 30è aniversari de l’equipament de la via d’escalada d’aquí al Castellot, i hem volgut organitzar un festa pels equipadors de la Garrotxa, gent que escala per aquí a Sadernes habitualment, també…

Al matí, tots els escaladors que ho van voler, van anar a celebrar l’aniversari in situ al Castellot. Seguidament es duia a terme un dinar a Beuda i a partir de les 5 de la tarda es va fer el primer Campionat del Mont d’escalada de caixes de Coca-Cola. Per participar-hi, però, calia estar federat.

Josep Maria Lagares, vicepresident Centre Excursionista Besalú: Ho hem batejat com a campionat del Mont, amb t final, en honor a la Mare de Déu del Mont, d’escalada de caixes de Coca Cola. Tenim dos camions grua, i es tracta de veure qui escala més caixes en vertical.

I el rècord del Mont, amb t, va ser superat, ni més ni menys, que superant alçar-se sobre les 29 caixes. L’autora va ser Anna Coll, de Banyoles i vencedora de la prova. En total la prova va comptar amb 44 participant.

Aquest era un acte organitzat pel Centre Excursionista Besalú amb la col·laboració de l’Ajuntament Beuda. Una jornada amb la família i amics de l’escalada garrotxina.