Els grups a l’oposició de l’Ajuntament d’Olot demanen conèixer el retorn de les fires i millorar la comunicació

L’eliminació de la Fira de l’Embotit, la Fira Orígens, l’Olotx2 i el Festival Veus ha tingut diferents reaccions pels grups polítics a l’oposició de l’Ajuntament d’Olot. Des d’Esquerra Republicana, consideren que no poden valorar la decisió anunciada per la regidoria de Promoció Econòmica, perquè no disposen de cap estudi sobre el retorn que tenien els esdeveniments per a la ciutat malgrat que ho havien demanat de forma continuada amb anterioritat. Pels republicans, aquest fet alimenta la sensació de falta de projecte de ciutat per part de l’equip de govern.

Anna Barnadas, portaveu ERC Olot: És a dir, si et passes anys fent una fira, si la treus sense justificació…era o no era important, o deixava impacte? Si el deixava per què la traiem i si no perquè no la trèiem abans? Tot plegat crea una sensació de falta de projecte.

Pel PSC, la decisió va en consonància amb la seva proposta de canviar el caràcter anual d’alguns esdeveniments per celebrar-los cada dos anys. Tot i així es podia haver plantejat també augmentar la implicació dels privats en alguns actes com l’Olotx2.

Josep Guix, portaveu PSC Olot: Nosaltres ja proposàvem que algunes fires es fessin de forma bianual, i així teníem diners per fer inversió a la ciutat.

La CUP, per la seva banda, veu bé que el Festival Veus deixi de dependre de Promoció Econòmica tot i no entrar en valorar la seva supressió. Això sí, no entén com s’ha optat per eliminar la Fira de l’Embotit, quan altres fires no tenen cap vinculació amb el territori.

Lluís Riera, portaveu CUP Olot: No entenem que es tregui la Fira de l’Embotit, consolidada a la Garrotxa i sense un pressupost elevat, i en canvi es conservi la Fira Multisectorial de l’1 de maig, que és el dia dels Treballadors.

On sí que coincideixen els diferents grups és en lamentar que es conegui la decisió de l’àrea de promoció pels mitjans de comunicació, 24 hores abans de conèixer els detalls de la proposta del pressupost d’Olot. Per la CUP, treballar així conjuntament amb l’equip de govern és molt complicat.

x