Montse Bassa serà la pregonera de la Fira de Sant Nicolau de la Vall d’en Bas

Paula Vergés, estudiant de disseny gràfic i veïna de Sant Privat d’en Bas, ha dissenyat el cartell de la propera edició de la Fira de Sant Nicolau, que es celebra aquest divendres al poble del Mallol. Seguint els passos de les darreres edicions, l’esdeveniment vol allunyar-se del caràcter medieval que tenia anteriorment per ser una jornada de reconeixement al caràcter rural que defineix la Vall d’en Bas.

En aquesta mateixa línia, s’ha escollit Meritxell Martín, la investigadora de l’institut Smithsonian que coordina el projecte sobre patrimoni immaterial de la Vall, per a la conferència central de la fira. Una altra mostra del protagonisme que es vol donar a les dones en aquesta edició és la pregonera escollida, Montse Bassa, germana de l’exconsellera empresonada Dolors Bassa.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: No volem que es normalitzi el que està passant al país, el pregó anirà a càrrec de l’Associació Catalana pels Drets Civils, que aglutina els familiars de les persones empresonades i exiliades.

A banda del tradicional mercat de firaires, el ball de la bruixa Estruga Maigarda i nombroses activitats familiars,  l’organització ha avançat que el pallasso olotí Toti Torollell estrenarà un nou espectacle de carrer durant la Fira de Sant Nicolau. A més, diversos restaurants i establiments del municipi oferiran menús especials i es sortejarà una panera.