Olot va acollir aquest cap de setmana la 31a trobada de músics de cobla

Instruments diversos, músics que ho viuen amb passió i assistents que tot i no ser grans professionals del ball s’hi esforcen tant com poden. Així va ser la 31a trobada de músics de cobla de la Garrotxa, que va acollir professionals de la comarca, el Ripollès, l’Empordà i Osona, una cita que no volen perdre’s els amants d’aquest estil  musical.

Josep Loredo, tenor: Veuràs molts contrabaixos, moltes tenores, molts tibles, molt de tot. A vegades el que falla més, no se perquè són els flabiols.

Per a ells és l’excusa perfecte per tal de poder trobar-se i gaudir junts de la música, l’afició que els uneix. Tot i que la tradició ha canviat durant els anys, abans es tocava a l’exterior i els músics només podien ser professionals de la comarca, ara s’han modificat els requisits per tal que sigui una trobada amb professionals d’arreu del territori.

Josep Loredo, tenor: Perquè els músics normalment el que ens passa és que, excepte als aplecs, ens veiem poc. Ens coneixem tots, però ens veiem poc. Això és una manera que durant el sopar i durant aquesta tocada de sardanes xerrem una estona, et trobes amb un o amb l’altre, etc.

Després de tocar un total de quatre sardanes els músics acaben la jornada amb un sopar per posar-se al dia, ja que segurament la majoria no tornarà a trobar-se fins la reunió de l’any vinent. Enguany van ser prop de 30 els professionals que es van reunir a la Sala El Torín d’Olot per tocar conjuntament i gaudir de la música.

x