L’Escola Llar es convertirà en Institut escola

La trajectòria de l’Escola Llar Lluís Maria Mestres d’Olot viu un nou canvi que assenta les bases del centre en un futur immediat; el centre es convertirà en Institut Escola amb l’inici del curs 2020/2021, i ho farà aglutinant l’alumnat de Les Escomes de Sant Jaume de Llierca i Castanyer de Sant Joan les Fonts, sumat al que acaba la primària a l’equipament olotí. La decisió presa pel Departament d’Educació vol establir l’equipament com un punt pioner per mantenir l’ensenyament per projectes que s’aplica a les tres escoles.

Rosa Maria Juanola, Directora Escola Llar:  “Es dona més incidència en matemàtica manipulativa, la forma de treballar les llengües i el coneixement del medi. Per aquest motiu consideren que som els centres adequats per tirar endavant aquest nou projecte.”

El centre comptarà amb una seixantena d’alumnes, que es repartiran en dues línies de secundària. El Departament no preveu una gran inversió per fer-hi obres i adaptar l’equipament al nou volum d’estudiants.

Martí Fonalleras, Director Serveis Territorials Girona Departament d’Educació:  “L’Escola Llar és un centre molt gran, disposa d’espais, i s’hauran de fer només adaptacions i adequacions.”

L’entrada d’un nou Institut escola a la comarca no afectarà les línies dels altres centres de secundària, però amb el canvi els equipaments ja existents podrien augmentar a mig termini la seva oferta professional.

Martí Fonalleras, Director Serveis Territorials Girona Departament d’Educació: “Els instituts d’Olot no tindran tant alumnat, i en un futur podem fer una oferta important en cicles formatius.”

L’Escola Llar Lluís Maria Mestres es va inaugurar l’any 1971, i l’equipament ha acollit des de residents a disposar en l’actualitat d’aules d’educació especial. Fa set anys, alguns pares patien per un hipotètic tancament, que amb l’anunci del Departament d’Educació queda molt llunyà.