Més d’una cinquantena d’artistes amb més de 80 obres participen al XVI Saló Internacional d’Arts Plàstiques de Sant Joan les Fonts

El Monestir romànic de Sant Joan les Fonts ha tornat a omplir-se d’art en totes les seves vessants gràcies a la 16a edició del Saló Internacional d’Arts Plàstiques.

Artistes garrotxins, de la demarcació de Girona i d’arreu del món participen en aquest esdeveniment artístic plenament consolidat. Enguany gairebé 50 artistes amb un total d’una vuitantena d’obres entre les quals destaquen la pintura, l’escultura, la talla i el dibuix.

Antoni Fuentes, participant: El meu fill era Toni Fuentes Burgos. L’altre vegada vam portar pintura i ara hem portat escultures, perquè la gent pugui veure el que ell feia i el que podia haver estat si no hagués perdut la vida.

En l’acte d’inauguració, va atorgar-se un diploma i un trofeu a tots els artistes participants, ja que des de la organització, recalquen que no és un concurs ni un certàmens competitiu sinó un lloc on els artistes de qualsevol disciplina plàstica poden exposar les seves obres. A l’acte, i com a novetat d’enguany, també s’hi ha unit un altre art, la poesia, amb un recital a càrrec d’una dotzena de rapsodes de les diferents entitats garrotxines.

Josep Oliveras, Editorial Oliveras: Hem reunit el que és art, el local amb el monestir arquitectonic romànic i també poesia que la paraula és una manera d’expressió però també és art i també hi hem unit la música. Hem mirat de reunir les màximes vessants d’art.

El Saló Internacional d’Arts plàstiques de Sant Joan les Fonts és l’únic saló internacional que es realitza a la comarca de la Garrotxa, a més de considerar-se un dels més antics de Catalunya.

El Saló Internacional es podrà visitar fins al 8 de desembre al mateix monestir. L’horari d’obertura serà d’entre les 11 al matí a les 2 del migdia i l’entrada és totalment gratuïta. L’acte és organitzat per Editorial Oliveras amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts.