L’equip de govern d’Olot redueix en 161.000€ el pressupost de cultura

L’àrea de cultura d’Olot veurà reduïda la seva aportació municipal en 161.000 euros. Així ho ha anunciat l’equip de govern en una setmana que va arrencar amb la supressió d’alguns esdeveniments de l’àrea de promoció. En aquest sentit, la reducció a cultura no comportarà eliminar actes segons el consistori . La retallada més concreta serà al Festival Sismògraf d’Olot: l’Ajuntament reduirà la despesa dels 125.000 euros als 95.000, un 30% menys, però ha aconseguit mantenir la resta d’aportacions d’administracions, per arribar a un pressupost que ronda els 300.000 euros.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “La Generalitat seguirà aportant el que aportava: per tant seguirem tenint molt bon Sismògraf, malgrat la reducció de la nostra part.”

També es reduiran el nombre d’espectacles, aprimant la programació cultural de forma lleugera, segons l’equip de govern.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Tot el que és la programació musical, de teatre, de museus…li aplicarem una reducció del 10 al 15% depenent del cas.”

El que no es tocarà, segons l’equip de govern, és l’aportació a les entitats: així, Lluèrnia, el Mini, l’Aplec de la Sardana o el Cornamusam, entre altres, mantindran les seves partides perquè segons el consistori el valor d’aquestes activitats és el teixit social que generen al seu darrere.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “L’aportació al món associatiu és una línia vermella i li donem molta importància.”

Les Festes del Tura tampoc es veuran afectades per les retallades: tot i que la partida pot variar, la voluntat és mantenir el nivell dels darrers anys.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Pensem que Olot es mereix tenir unes molt bones festes. No és un esdeveniment que va adreçada a un col·lectiu determinat: les festes són per a tothom.”

Pel que fa a FABER, que també depèn de la Generalitat de Catalunya, l’equip de govern ha deixat oberta la porta a reduir la seva aportació a partir de la tardor de 2020, a falta de confirmar les noves residències del centre cultural.

x