L’Hospital d’Olot ajuda al Ripollès a cobrir el servei de pediatria

A partir del 15 de desembre, hi haurà atenció de pediatria per metge a les àrees bàsiques de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, per una banda, i de Ribes de Freser i Campdevànol, per l’altra. Així es garanteix des de l’Hospital de Campdevànol, cada àrea bàsica, no a cada CAP. Serà gràcies a un acord perquè el servei de pediatria de l’Hospital d’Olot doni suport al pediatre i mig que està treballant actualment per cobrir l’atenció al Ripollès. Dels 4,5 pediatres de què disposava la comarca fa més d’un any, fa tres setmanes que viuen una situació crítica. Un professional va marxar l’any passat, un altre es troba de baixa des de principi del 2019, igual que un tercer, des de fa prop d’un mes. Durant aquest últim període, la infermeria pediàtrica ha estat molt important.

En aquest període de temps, l’Hospital s’ha mogut per incorporar pediatres, amb una convocatòria oberta des del mes d’abril a la qual no es va presentar cap candidat, d’entrada. També ha contactat amb l’Hospital Sant Joan de Déu o la Vall d’Hebrón, centres formadors, però no s’ha pogut concretar cap incorporació. L’acord amb Olot no té data de caducitat.

Joan Grané, director gerent Hospital Campdevànol: Si això resulta que un dels pediatres que està de baixa diu que ja pot tornar a treballar el que no faré és desmuntar coses, que vista l’experiència que tenim millor no tocar res.

El doctor Grané ha alertat de la dificultat per portar metges especialistes a treballar a la comarca, per diversos motius i avisa que en pocs anys hi haurà una jubilació d’un bon nombre de professionals i el recanvi no està garantit, també per la poca formació que s’ofereix actualment.

x