La Fira del Pessebre dona el tret de sortida al Nadal a Olot

Aquest cap de setmana llarg, els carrers de la ciutat s’han omplert de tions, arbres, pessebres i torrons en motiu de la tradicional Fira del pessebre. Només calia veure les cares d’il·lusió dels més petits trobant el seu tió o comprant decoracions per l’arbre de Nadal que posaran a casa en breu.

La Fira, més d’una vintena de parades que decoren cada any de Nadal els carrers del nucli antic d’Olot, també ha estat acompanyada de diverses activitats pels més menuts. La carpa de titelles i contes del projecte Fulles ambulants, a càrrec de Cia.Ortiga o la instal·lació artística de Lola Solanilla ‘Cel de Nadal’.

Al voltant d’aquesta última instal·lació, s’hi concentraven una vintena d’artesans garrotxins oferint una selecció de productes naturals i de qualitat elaborats de forma artesanal: productes de km0, cosmètica natural, bijuteria, moda, etc.

Baixant pel carrer del Carme,  vam trobar-hi gairebé una vintena de parades d’artesania, d’aliments i tot tipus de productes de tot el territori.

Una mica més amunt, a la plaça Esteve Ferrer, s’hi concentraven una desena de parades d’artesans pessebristes, on exposaven les seves petites escultures. Figures de pessebre tradicionals que evoquen la tradició pessebrista de la ciutat.

Xavier Rossell, artesà: Nosaltres oferim el que és la verdadera figura del Nadal, el pessebre olotí, que n’hi ha molts que porten barretina. Més o menys això és el que a la gent li agrada. Gent d’una edat mitja cap amunt. Al jovent potser no li agrada tant, tenen una altra manera de pensar.

Un primer cap de setmana plenament nadalenc, que dona tret de sortida a les tradicionals activitats de la capital garrotxina.

x