Montse Bassa afirma que “no es pot normalitzar la injustícia” en una nova edició de la Fira de Sant Nicolau

El Mallol va celebrar divendres un dels esdeveniments amb més història del municipi i va reunir centenars de visitants. El dia sis de desembre de l’any 1993, festivitat de Sant Nicolau, després de 86 anys sense celebrar-se, es va tornar a recuperar la Fira de Sant Nicolau, a la vila del Mallol. Una fira que se celebra gràcies a un privilegi atorgat pel rei Pere III.

Lluís Amat, alcalde La Vall d’en Bas: “Com a novetat, hem volgut posar èmfasis en el paper de la dona. Per aquest motiu, tant el cartell, com la xerrada, com la pregonera, les protagonistes són dones”.

El pregó va tenir lloc a les 12 del migdia i va anar a càrrec de Montse Bassa davant l’església dedicada a Sant Bartomeu. La política va destacar la vinculació personal de la seva germana, Dolors Bassa, amb el municipi. També va afirmar que no es pot ‘normalitzar la injustícia’, fent referència a la sentència del judici del procés.

Montse Bassa, pregonera: “Per mi, com he dit en el pregó, ha sigut un orgull. Bàsicament, perquè sóc la veu, no només de la Dolors, sinó també de la Carme i de la resta de presos i exiliats. Avui convidaven a l’Associació Catalana pels Drets Civils per fer el pregó i ha sigut un orgull poder-ho fer. Perquè a mi m’agrada en qualsevol fira és recordar que a part que hem de fer el dia a dia i somriure com sabem fer els catalans, el que hem de fer és reconèixer que res és normal fins que no visquem en llibertat”.

La fira, va comptar amb una gran varietat d’activitats. El tradicional mercat d’artesania va ser molt concorregut durant el dia. S’hi van poder trobar unes 45 parades de productes diversos. Tampoc va faltar la mostra d’oficis antics, amb ebenistes, ferrers, picapedrers, entre altres artesans, que van mostrar les tècniques que s’utilitzaven antigament. També es van realitzar activitats familiars de tota mena amb un espectacle de carrer inèdit de Toti Toronell.

La Fira de Sant Nicolau, un esdeveniment que no para de créixer any rere any.