El Pessebre Vivent de Santa Pau es supera amb noves escenes i milers de visitants

La vila vella de Santa Pau ha tornat a vestir-se d’època aquest pont de desembre, per acollir el pessebre vivent més matiner de la Garrotxa. En un recorregut renovat, els visitants han pogut veure una trentena d’escenes estàtiques que recreen amb tota fidelitat les imatges bíbliques més tradicionals, però també escenes i oficis del segle passat, que s’han anat recuperant.

Vicenç López, Amics pessebre vivent de Santa Pau: Com a novetat d’aquest any tenim el carboner, el ferrer, representacions d’estamples de l’epoca del 1800-1900 que tots els visitants podran gaudir i com no, gaudir de l’entorn del que és tota la vila vella que només dues vegades a l’any retornem al passat.

Darrera d’aquest esdeveniment hi ha l’Associació d’Amics del Pessebre Vivent de Santa Pau, formada per prop de 200 persones entre voluntaris i figurants, que han treballat durant setmanes per fer-lo possible.

Vicenç López, Amics pessebre vivent de Santa Pau: Tenim un gran equip format per varies persones que fa anys que estan al món del pessebre, d’aquests 28 anys. Un equip de senyores dins l’equip d’attrezzo vestuari, que dies i mesos abans treballen per aquest esdeveniment.

Més de 2.600 persones vingudes d’arreu de Catalunya han pogut gaudir aquest cap de setmana de les dues representacions del pessebre, ja consolidat com la porta d’entrada del Nadal a la Garrotxa.