ERC d’Olot lamenta que no s’hagi garantit el 50% de la inversió dels nous contenidors i veuria la ciutat apta per acollir la planta de triatge

Esquerra Republicana de Catalunya era contrària a apujar un 14,7% la taxa d’escombraries a Olot l’any vinent, però també creu que almenys s’hauria hagut de garantir el 50% del necessari per invertir en el nou model de recollida de residus. El principal grup de l’oposició creu que a l’equip de govern li ha faltat pedagogia per explicar als ciutadans el per què de la puja.

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: L’entrada a l’abocador ens costarà més cara perquè serem el municipi que triarem menys, i som la capital de la comarca. Tot plegat, sense la pedagogia prèvia.

A nivell comarcal, Esquerra defensa l’acceleració de tots els passos que vagin en la direcció d’una recollida de residus més sostenible. Sant Jaume de Llierca espera la sentència del jutge sobre la conveniència dels terrenys de Can Coma de Baix. En cas de descartar-se aquesta opció, la portaveu dels republicans a Olot creu que s’hauria de fomentar un debat àgil per fer possible que un altre municipi prengués el relleu. En aquest sentit, considera que la capital de la garrotxa podria ser una bona candidata.

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: Tenim un espai on hi ha la planta de compostatge i la deixalleria i segurament Olot seria el lloc idoni on ubicar aquesta planta de triatge.

Amb la proximitat de la celebració del ple dels pressupostos, Esquerra informava que encara no s’havia reunit amb l’equip de govern, però que tenia previst fer-ho. Barnadas assegura que les retallades a les àrees de Cultura i de Promoció, amb la renúncia de quatre esdeveniments, li han causat desconcert.

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: Nosaltres estem bastant perplexos de com han funcionat aquests dos mesos d’ordenances fiscals i pressupostos.

Esquerra hauria preferit que l’aportació que l’ajuntament fa a l’espai Cràter s’hagués invertit per transformar barris on fa anys que no s’hi inverteix. Creu que les retallades s’haurien d’explicar amb dades. Espera que l’equip de govern aprofiti el debat dels pressupostos per explicar les seves motivacions.

x