Joanetes es prepara per a la 34a edició del seu tradicional Pessebre Vivent

Els dies al voltant de Nadal a Joanetes és molt especial. I es que ja fa una colla d’anys, gairebé més de tres dècades, que els veïns i veïnes del municipi representen un dels pessebres vivents amb més arrelament i tradició de tota la comarca i de tota Catalunya.

Les més de 400 persones que formen part de l’Associació de Veïns del municipi, treballen des de fa setmanes per fer possible aquest gran espectacle.

S’hi representen escenes d’oficis antics, la majoria desapareguts avui dia, i treballs de la pagesia. Centenars de participants de totes les edats convertits en figuretes de pessebre.

Lluís Juvanteny, organitzador Pessebre Vivent: Segurament de figurants hi haurà cap a 350 figurants, entre l’associació i figurants al voltant de 400 persones. Això també ens fa tirar endavant perquè la gent no ha perdut aquelles ganes de fer pessebre.

Enguany el cartell ha estat a càrrec de la basenca Nina Bach, que representa els elements més significatius i representatius del que és el pessebre vivent de Joanetes.

Nina Bach, artista: No podia ser que no hi hagués l’estrella, ni les muntanyes que es veuen quan hi ha el pessebre vivent, i volia incloure a totes aquelles persones que estan al pessebre.

Un any més, i aprofitant la presentació del cartell, es va renovar el conveni de col·laboració entre Càritas Garrotxa i el Pessebre Vivent, renovant el compromís del poble a col·laborar en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social de la comarca.

Carles Oller, Càritas Garrotxa: Tenir aquestes garanties que hi hagi entitats com la vostra que ens faci confiança, ens dona una estabilitat i una possibilitat de que hi ha projectes que podran tirar endavant.

El pessebre vivent de Joanetes, es realitzarà el dia de Nadal de 7 a 9 del vespre i el dia 26, 28 i 29 de 6 a 10.

x