Quatre creadores uneixen forces a Glauc, una associació i botiga d’artesania garrotxina

El color verd blau de les seves parets, conegut com a ‘glauc’, dona nom a l’associació i a l’espai que quatre artesanes de la Garrotxa van obrir aquest mes d’octubre al carrer Sant Tomàs d’Olot. Per primera vegada després de molts anys elaborant articles d’artesania als seus propis tallers, disposen d’un establiment compartit on donar-los a conèixer.

Txell Coll, artesana: Glauc som la Teresa Pagès, que fa artesania amb feltre, l’Anna Carulla que és ceramista, la Mariona Piris que és joiera i jo que sóc la Txell Coll que faig artesania amb macramé i teler. És una aposta per aproximar un producte de qualitat i de quilòmetre zero al públic garrotxí. A través d’aquest espai és més fàcil que la gent pugui tenir-hi accés que no en fires i mercats.

A més de les creacions de la Txell, la Teresa, la Mariona i l’Anna, Glauc també acull altres productes artesans fets per garrotxins, com ara cosmètica natural, bosses… una selecció que va canviant periòdicament.

Txell Coll, artesana: Aquest espai serà rotatiu, amb la idea que moltes persones puguin passar per Glauc i que el públic pugui anar trobant un producte renovat. Intentem no oferir dos productes de la mateixa família perquè hi hagi varietat i no repetició.

Productes únics i fets amb les mans que mostren el potencial de l’artesania de la Garrotxa i constitueixen una alternativa de proximitat, especialment de cara a les festes de Nadal.

Txell Coll, artesana: El canvi ha de venir de les dues bandes, aquí a la Garrotxa per part dels artesans hi està havent un canvi molt important, s’està fent una feina molt important des de l’Associació La Iera, amb projectes com El Taller dels Sastres.

Aquest singular projecte compta amb el suport de l’associació d’artistes i creadors La Iera, que ha editat un catàleg on hi apareixen els artesans que formen part de l’entitat i els seus productes.