Riudaura recorre al PUOSC per a subvencionar l’adequació del centre cívic

L’execució del projecte d’adequació del centre cívic de Riudaura en els propers quatre anys depèn de l’aportació que hi faci la Generalitat. El febrer d’aquest any, un 51,8% dels veïns van donar suport al projecte proposat per l’anterior equip de govern i RCR Arquitectes a poder posar en servei l’equipament després de 15 anys tancat, valorat en més de 650 mil euros. La renúncia del llavors alcalde David Jané a revalidar el mandat va deixar el resultat d’aquesta votació no vinculant sobre la taula d’un nou equip de govern, encapçalat per Agustí Llop, que ha optat per respectar-lo i buscar la part de finançament pendent.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: S’ha parlat amb Diputació, que ha compromès fons, s’ha parlat amb RCR que també, i s’ha presentat una subvenció al PUOSC  per tirar endavant la part que faltava de la Generalitat per tirar endavant el projecte. Si tot funciona com ha de funcionar, aquesta legislatura hauria de quedar arreglat aquest centre cívic.

Pel que fa al projecte de reforma, que preveia diverses mesures per adaptar l’edifici a la normativa de seguretat i a les necessitats actuals del poble, el batlle considera que és un bon punt de partida.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: Creiem que hi ha coses que s’haurien de millorar en temes d’estructura o equipaments, però veiem el projecte com un marc d’inici per poder tirar endavant aquest centre cívic, obrir-lo d’una vegada i fer un edifici útil pel municipi.

 De fet, a l’espera d’una resposta de la Generalitat, que arribarà a la primavera, el consistori preveu començar a fer obres al centre cívic el 2020.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: La resolució de PUOSC surt al maig, però als pressupostos de l’any vinent ja hi ha una partida destinada a adequar els accessos de seguretat de la sala subterrània. Per tant ja començarem a fer instal·lacions i adequar els espais per poder-lo obrir.

L’equip de govern de Riudaura no descarta fer una nova consulta veïnal sobre el futur del centre cívic si finalment no arriben els fons de la Generalitat.

Deixa un comentari