La CUP recrimina a Anna Barnadas votar a favor d’un pressupost amb l’Espai Cràter

El pressupost pel 2020 de la Diputació de Girona puja a 149’6 milions d’euros, i s’han aprovat aquest dimarts amb el suport de Junts per Catalunya i Esquerra, que conformen l’equip de govern, a més d’Independents de la Selva i del Baix Empordà. El PSC es va abstenir, i la CUP hi va votar en contra; durant el plenari, la diputada Laia Pèlach va criticar la posició dels republicans, al considerar que no havien tingut capacitat d’incidència als comptes.

Laia Pèlach, portaveu CUP Diputació Girona: Ens preocupa sobretot l’abús de les subvencions nominatives, per satisfer interessos polítics i promoure un vassallatge dels pobles cap a la Diputació i cap a qui la governa.

Una de les crítiques va ser a la diputada de Medi Ambient Anna Barnadas, també portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament d’Olot, per la incoherència d’haver acceptat una partida al pressupost de 320.000 euros per l’Espai Cràter quan rebutja el projecte al consistori; segons la CUP, que la puja s’hagi mogut de Medi Ambient a Presidència evidencia que no la vol assumir. En declaracions a Olot Televisió, Barnadas explica que la partida prové del mandat anterior, prevista en tres anualitats, i recorda que en el plenari no es votava atorgar la subvenció al projecte. A més, considera el trasllat de la partida a presidència perquè des de la seva àrea de Medi Ambient s’ha de treballar exclusivament en temes ambientals.